FAQ Wie Wat Waar Wanneer

Wat Wie Wanneer Waar

Kijk op de pagina DATA voor alle details.
Dat kunnen we nog niet vertellen. Als je bent geselecteerd voor de auditie ontvang je een mail bericht en daarin staat precies waar- en hoe laat we je verwachten. De locatie is van meerder factoren afhankelijk zoals uit welke postcode komen de meeste inschrijvers. Maar ook moet het een plek zijn waar we veel kandidaten en hun begeleiders kunnen ontvangen. Het zal in ieder geval een plek zijn die met het openbaar vervoer te bereiken zal zijn.
Dat weten we helaas nog niet. Er wordt een planning gemaakt op basis van een aantal factoren. Eén daarvan is; wie is er door en uit welke plaatsen komen ze. We proberen rekening te houden met jouw reistijd. Als je uit oost Groningen moet komen zullen we je niet als eerste plannen. Dat is wel een behoorlijke puzzel. 🙂
Kijk op de pagina DATA voor alle details. Houd er wel rekening mee dat dan ook de bevestiging van jouw inschrijving bij ons binnen moet zijn. Wacht dus niet tot op het laatste moment want dan zou je wel eens buiten de boot kunnen vallen.
Kijk op de pagina DATA voor alle details. TIP: Je zult in die uitnodiging een tekst ontvangen (een scène uit de film van ongeveer 1 minuut) die je uit je hoofd zal moeten leren. Oefen dat goed, want dat is moeilijker dan je denkt.
We zoeken voor deze film weer een aantal heel verschillende rollen. Daarom zijn de vragen zo opgesteld dat we uit de antwoorden zelf kunnen bepalen wie voor welke rol eventueel in aanmerking kan komen. De leeftijden variëren van wat jonger en wat ouder. We nemen dat expres ruim omdat niet iedereen er even oud (of jong) uitziet als hij of zij is, en we in een later stadium ook nog in het bestand kijken voor 1-dags-rollen en figuratie. Dus eigenlijk willen we niemand op leeftijd uitsluiten.
In de film komen ook volwassen rollen voor. We werken vanzelfsprekend met gerenommeerde casting bureaus, maar we willen niemand uitsluiten, dus schroom niet om je aan te melden.
Dat hangt enorm af van wie er zich inschrijven en wat we van die inschrijving denken. We gaan dus niet uit van een aantal. We kijken meer naar bepaalde criteria waaraan iemand moet voldoen. Zo houden we rekening met de geschiktheid qua rolverdeling. We kijken dus of je binnen een bepaalde rol zou kunnen passen. Hoofdrol of bijrol. Verder kijken we ook naar jouw onderbouwing in het formulier. Bijvoorbeeld; waarom denk jij dat je geschikt bent. We kijken natuurlijk ook of je al dingen hebt gedaan. Kortom we kijken naar een heleboel factoren. Als we denken dat iemand daarbinnen past zetten we hem of haar op de lijst. We kunnen dus geen aantal noemen omdat dit natuurlijk afhangt van wat we aantreffen in de inschrijving. Als laatste kunnen we wel vertellen dat de laatste keer er ongeveer 4500 uitnodigingen zijn verstuurd.
Dat weten we nu nog niet. Dat hangt af van hoeveel kandidaten we op de auditie dag selecteren. Het gaat dus niet om een aantal maar om onze keuze bepaling. De vorige keer waren dat er ongeveer 250.
Niet alleen hoofdrollen maar ook bijrollen. Door het formulier in te vullen wordt je beoordeeld of je mag komen op de auditie dag. Als je op de auditie bij de besten behoorde dan win je een plaats in onze casting rondes. Er volgen 3 casting rondes. Aan die castings doen gerenommeerde acteurs mee. De besten van de auditie kunnen dus op de castings hun kwaliteit van acteren laten zien en wordt er gekeken wie er het best geschikt zijn voor de diverse rollen. Uit die castings wordt de cast samengesteld. Er zijn meerdere rollen en bijrollen in onze films voortgekomen uit onze auditie dagen.
We bevinden ons in het voorbereidings stadium en weten nu in het geheel nog niet wanneer de opname periode zal plaatsvinden. Als we meer weten plaatsen we dat op de pagina DATA.
Dat is nog een beetje te vroeg om daar antwoord op te geven omdat we daar nog niet voldoende inzicht in hebben. Ook hangt het natuurlijk af van welke rol iemand krijgt. Een hoofdrol vergt natuurlijk meer tijd dan een bijrol. Sommige van de acteur die in onze films hebben gespeeld hebben 2 of zelfs wel 3 keer eerder al auditie gedaan voordat ze een rol kregen omdat toen precies alles klopte. Tijdens de casting dagen, die na de audities volgen, wordt niet alleen gekeken naar iemands acteer prestaties. Ook wordt er gekeken of iemand past in de rest van de cast zoals de regisseur die in zijn hoofd heeft. Ook bekijkt de regisseur natuurlijk de beschikbaarheid van zijn cast. Als iemand dat jaar een eindexamen heeft zal de kans op een hoofdrol verkleinen simpelweg vanwege de beschikbaarheid van de betreffende actrice in spe. Wel kunnen we melden dat er meestal ongeveer in totaal ongeveer 40 draai dagen zijn verdeeld over 2 maanden. Ook zijn er repetities en heb je tijd nodig teksten te leren. Als je een drukke periode ingaat lijkt ons dat niet verstandig om met elkaar een film te maken. Je moet, behalve heel graag willen, ook veel tijd voor een productie vrij kunnen maken. Maar nogmaals; dat is niet een probleem voor nu en kunnen later tijdens de castings besproken worden.
error

Volg ons op social media

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube