Synopsis

Als er op de school van hartsvrienden Lotte en Thijs een nieuw schoolhoofd wordt aangesteld verandert er plotseling veel in het leven van de twee kinderen. Juf Brakel blijkt een enorm sekreet te zijn en ze wordt al snel omgedoopt tot Juf Braaksel. Het nieuwe schoolhoofd zorgt binnen no time dat al het plezier op school verdwenen is. Spreekbeurten worden afgeschaft, het aquarium met goudvissen verdwijnt uit de klas en vanaf nu heerst er orde, tucht en regelmaat op school. De lieve, engelachtige Juf Evi – de juf van Lotte en Thijs – heeft hier ook grote moeite mee, maar zal zich moeten schikken naar het strenge regime van Juf Braaksel.

Thuis stapelen de problemen van Lotte zich nog meer op. Ze wordt door Fred – de nieuwe vriend van haar moeder – gebruikt om met een smoes bij mensen naar binnen te gaan en zo te ontdekken of er een alarmsysteem in het huis hangt. Lotte denkt dat Fred dan later teruggaat om deze mensen een alarm te verkopen, maar niets blijkt minder waar: Fred gaat terug om het huis leeg te roven van alle waardevolle spullen. Als Lotte wil opbiechten waar ze door Fred voor gebruikt wordt blijkt het al te laat: Fred heeft haar dusdanig in de tang dat ze aan niemand durft te vertellen welke klusjes ze voor Fred moet doen.

Ondertussen ontdekt Thijs op school dat juf Evi een wel heel bijzondere sieraad heeft: een magische ring waarmee ze dingen kan laten verdwijnen! Dit komt uitermate goed van pas om bijvoorbeeld de traktaties te laten verdwijnen als Juf Braaksel plotseling in de klas staat (trakteren is immers ook afgeschaft). Lotte en Thijs hebben nu beiden een geheim: Lotte is medeplichtig aan diefstal en Thijs heeft beloofd aan Juf Evi om de magische ring aan niemand te verklappen. Want zowel Fred als Juf Braaksel mogen hier nooit achter komen.

Gaat het Lotte en Thijs lukken om met behulp van de magische ring Fred te ontmaskeren als inbreker en Juf Braaksel af te zetten als schoolhoofd?

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube