FAQ Procedurele vragen

Procedurele vragen

Het is juist dat sommige (niet alleen een inschrijving bevestiging) een email ontvangen met een persoonlijke opmerking. Dit gaat meestal over het accent, of een foto die volstrekt niet goed is. (onscherp). Dit komt meestal van iemand die bezig is met jouw beoordeling. We zullen NOOIT persoonlijke informatie vragen maar hooguit je aanraden jouw gegevens opnieuw in de inschrijving in te voeren. Let er ook goed op of het bericht van ons afkomstig zijn dus shootingstar.nl, shootingstarfilmcompany.nl of shootingstarauditie.nl. Een bericht van een ander adres (zoals @hotmail.com of Gmail.com) zijn wij zeker NIET!
Iedereen die zich op correcte wijze heeft ingeschreven krijgt automatisch en vrijwel direct een e-mailtje. Dit is verstuurd naar het email adres wat je zelf hebt ingevuld. Als je meerdere dagen wacht met deze bevestiging zal je misschien niet meer kunnen bevestigen en moet je jouw gegevens opnieuw invoeren. Dit bericht kan als SPAM worden gezien en in de map ongewenste e-mail terecht komen. Bij Hotmail moet je dit bericht 'eenmalig toegang verlenen' (Mark as safe) om de link voor de bevestiging te kunnen gebruiken. Sommige instellingen in een mail programma zijn ervoor dat je alleen maar berichten ontvangt van de personen in jouw adressen lijst. Het is mogelijk dat ons bericht daardoor niet, door jouw instellingen, aankomt in jouw mail box. Misschien staat er wel iets ingesteld dat je geen berichten kán ontvangen. Het blijkt in een aantal gevallen, die we hebben onderzocht, dat er bijvoorbeeld een 'out of office' bericht was ingesteld door de inschrijver/ster. Dat betekent dat er een autoreply (automatische reactie) was ingesteld. zoiets kan verhinderen dat een bericht in jouw mail box wordt afgeleverd. Controleer of je zelf een bericht naar het opgegeven mail adres kan sturen. Misschien is jouw mailbox wel vol en kan er geen mailtje meer bij! Het kan ook zijn dat je een verkeerd email adres hebt ingevuld. Ons bericht wordt dan niet gestuurd en zal je helaas opnieuw het formulier moeten invullen. Lees dus voor je op verzenden drukt het formulier eerst GOED door maar ZEKER JE MAILADRES! Je kan het ook proberen met een ander e-mail adres.
Helaas kunnen we de auditie niet op jouw wensen aanpassen. Zorg dus dat je beschikbaar bent.
Ja. Elke film die we gaan maken heeft een eigen inschrijving. Dat is de lijst waar we doorheen lopen en uit kiezen. Als je eerder ingeschreven stond bij één van onze vorige films dan heb je per mail een uitnodiging gekregen voor de huidige inschrijving. Op die manier stellen we je in de gelegenheid de meest recente gegevens en foto’s aan ons te verstrekken. Als je eerder bent doorgedrongen tot de casting rondes verzoeken we je toch ook jouw gegevens in te sturen. Geef dan wel aan dat je eerder bent doorgedrongen. Of je dan alsnog naar de grote auditie dag moet komen kunnen we later met je bespreken.
Overwegingen als lengte, gewicht, leeftijd, uiterlijk, kleur haar, bril, beugel en dergelijke moeten je niet weerhouden je in te schrijven als je diepste wens is mee te doen aan deze film. Als je desondanks, volgens de makers, niet past in één van de rollen is er altijd nog de mogelijkheid dat je kan worden uitgenodigd voor een figuratie rol.
Je school is natuurlijk belangrijk en zeker je examen! Maar misschien ben je wel bereid er heel hard voor te werken! De enige die kan beoordelen of jij je dat wel kan permitteren of je kan meedoen aan een film ben jijzelf, je ouders en de school. Daar kunnen wij niet over oordelen. Of dit je moet weerhouden aan een auditie mee te doen lijkt ons niet. Na de auditie volgen er nog 3 casting-rondes. Ook uit die casting-rondes zijn in het verleden bijrollen of kleinere rollen vergeven aan kandidaten. Ook wij willen een volledige inzet voor de hoofdrol dus zullen we zeker ook deze feiten meewegen in het uitkiezen van de hoofdrollen. Het is ook voorgekomen dat een goede kandidaat toch pas voor een volgende film is uitgekozen.
Nee, maar ook een beetje 'ja'. Wel willen we namelijk dat iedereen goed te verstaan is, omdat de film in heel Nederland te zien zal zijn. Je tekst kennen is belangrijk, maar de verstaanbaarheid is misschien wel nog belangrijker... Als je kan auditeren zonder accent is dat verstandig te doen.
Ja zeker wel. We willen alleen weten of je ergens staat ingeschreven. Als je wél bij een gerenommeerd bureau staat ingeschreven geeft dat extra informatie over jouw motivatie.
Nee. Voor de auditie dag zeker niet. Vaak is gebleken dat tegen de tijd dat de opnames beginnen de beugel er al uit is. Als dat niet het geval is kan er vaak in overleg met jouw tandarts een plan worden gemaakt. Niet een probleem waar je nu over hoeft te peinzen en kan je gewoon met de auditie dag mee doen.
Natuurlijk. De audities vinden echter wel plaats in Nederland.
Omdat de inschrijving een groot succes is kan het zijn dat op sommige momenten de inschrijfformulieren overbelast raken. Het kan daarom voorkomen dat de formulieren soms niet te benaderen zijn. Probeer het op een later tijdstip nogmaals. De inschrijving duurt een tijdje dus er zal vast wel een moment zijn waarop het je wel lukt. Als het na een paar keer nog niet lukt dan is er waarschijnlijk iets mis met de instellingen van jouw computer (cookies/firewall/filter) Probeer het op een andere computer.
Jazeker. Iedereen maakt een kans. Dus laat je vooral daardoor niet afschrikken. In spijt! speelt Jochem piano maar in feite kon hij helemaal geen piano spelen! Voor de casting is het een pluspunt als hij WEL piano had kunnen spelen, maar zijn acteer prestaties waren beter dan anderen die zijn gecast die wel piano konden spelen. Bij het samenstellen van een cast kijken we dus altijd naar het GEHELE plaatje.
Dat hangt helemaal af van hoeveel goeie kandidaten zich hebben ingeschreven, en wie geschikt zou kunnen zijn voor een bepaalde rol. Uit ervaring weten we dat er veel goeie kandidaten tussen de inschrijvers zitten. Bij de laatste audities was dat ongeveer 30%
We gebruiken jouw inschrijving puur en alleen voor deze film. De gegevens worden NIET aan derden gegeven en ook zeker NIET verkocht. Je zal dan ook GEEN berichten ontvangen die niet over deze film gaan. Het enige andere bericht dat je van ons ontvangt zal zijn als we met een nieuwe auditie starten voor een nieuwe film om je hiervan in kennis te stellen. Jouw gegevens worden bovendien via een beveiligde en versleutelde verbinding (SSL) aan ons verstuurd.
Erg is het niet. Jammer is het wel. Het is een gemiste kans je perfect voor te stellen. Je moet deze inschrijving zien als een soort sollicitatie en dan wil je natuurlijk jezelf zo goed mogelijk presenteren. Het is dan ook verstandig dit soort dingen terdege in te vullen op een zo volledige mogelijke manier. Als je zeker weet dat alles zo staat als jij dat wilt ga je pas op verzenden drukken. We gaan er van uit dat je de rest van het formulier verder wel goed hebt ingevuld. De beoordeling zal echt niet afhangen van één ding alleen. (of het ontbreken daarvan.) Daarom heeft het verder geen zin langer bij deze situatie stil te staan en maar duimen draaiend af te wachten. Hopelijk mag je alsnog komen op de auditie dag en moet je dit maar zien als een stimulans dit soort dingen een volgende keer beter te doen.
Het is mogelijk opnieuw onder HETZELFDE mail adres opnieuw in te schrijven. De laatste inschrijving zal dan gelden als de juiste. Er wordt echter handmatig gekeken naar álle inschrijvingen. Als je voor de 2e of misschien wel 3e keer voorbij komt helpt niet in je voordeel. Sterker nog, het kan onverschillig en slordig overkomen en dat zou in je nadeel kunnen werken. Het sluit je daardoor natuurlijk niet uit. Kijk dus VOORDAT je op "verstuur gegevens" drukt, de gegevens eerst GOED door.
Nee. Als je jouw formulier hebt verstuurd dan komen die gegevens bij de personen die gaan beoordelen. Dat beoordelen doen ze al tijdens de inschrijving. Ze wachten niet tot de inschrijving is afgelopen omdat er anders niet voldoende tijd is iedereen grondig te beoordelen. Als je jouw gegevens hebt ingestuurd is dat zoals ze jou gaan beoordelen. Als je vervolgens iets aan jouw uiterlijk of gegevens gaat veranderen dan is jouw formulier niet meer up to date. Je kan jouw ingestuurde gegevens niet meer veranderen. Bedenk dus voordat je gaat verzenden of de gegevens die je verstuurt jouw vertegenwoordiging zijn tot op zijn minst op de auditie dag. Als je dus nog van plan bent om jouw haar af te knippen of te verven, of als je bijvoorbeeld van plan bent een ander email adres te nemen, doe dat dan voordat je jouw gegevens gaat versturen.
Ja. We beoordelen alle inschrijvingen. We besluiten soms om diegene met een waardige staat van dienst, of een voortreffelijke CV, niet naar de grote auditie dag te laten komen maar gelijk te laten instappen in de casting rondes. Denk je tot deze groep te behoren meld je dan toch aan ook al moet je bijvoorbeeld een voorstelling spelen op de auditiedag.
Jawel. We houden een OPEN auditie waar iedereen zich voor kan opgeven. Iedereen die door de auditiedag positief is beoordeeld mag op de GESLOTEN casting dagen komen. Je kan je dus NIET opgeven voor de casting dagen. Op deze casting dagen komen dus alleen personen op uitnodiging. Deze uitnodigingen komen grotendeels van de auditie dag. Verder werken we met gerenommeerde casting bureau's. Ook daar komt jong talent vandaan. Ook personen die eerder doordrongen tot de laatste casting ronde maar uiteindelijk niet werden geselecteerd worden soms opnieuw door ons uitgenodigd.
Eerlijk gezegd is de kans voor deze groep minder groot maar we weten niet waarom je afgewezen bent geweest. Het kan zijn omdat we vonden dat je in die betreffende film niet zou passen. Voor Spijt! Zochten we bijvoorbeeld een ‘dikke’ Jochem. Ook kan het zijn dat je jouw inschrijving niet zo goed had gedaan. Een slechte onderbouwing of ongunstige foto’s kunnen je inschrijving negatief beïnvloeden. Het kan ook zijn dat je nog wat te jong was voor de rollen die we zochten. Je kan dus alleen maar zelf beoordelen of je je nogmaals gaat inschrijven. Als je een inschrijving doet krijg je in ieder geval voor deze film weer een nieuwe beoordeling of je nu wel mag komen op de auditiedag.
Als je een inschrijving doet voor de auditie kijken we naar het hele formulier dat je in hebt gevuld. We kijken dus ook naar dit soort gegevens. Ook vragen we naar jouw onderbouwing en vaardigheden. We kijken naar het hele plaatje en beoordelen vervolgens of we je willen laten langskomen of niet. Het kan zo zijn dat iemand die wel op een theater school zit niet wordt uitgenodigd en jij wel. We bekijken namelijk het gehele plaatje en ook of we je in een bepaalde rol zien. Doorgaans is een kandidaat die op een Jeugd Theater School zit een pré. Op een Jeugd Theater School leer je heel veel zoals goede houding, concentratie etc. Veel kandidaten die uiteindelijk een rol kregen in een van onze films zaten ooit op een Jeugd Theater School. Als jij iemand bent die van acteren houd dan is een Jeugd Theater School voor jou misschien een prima leerschool voor je toekomst!
Geheel niet! Sterker nog, het is verstandig even goed na te denken over de antwoorden die je op de vragen wilt gaan geven. Je onderbouwing is per slot van rekening heel belangrijk om een uitnodiging te verwerven. Je hebt een paar weken om een moment te nemen het formulier zo goed mogelijk in te vullen. Het maakt voor de beoordeling niet uit op welk moment jouw inschrijving binnen komt als het maar voor de eind datum is. Uit ervaring weten we dat de eerste dag een enorme hoos aan inschrijvingen binnenkomt. In deze groep zitten vaak inschrijvers die erachter komen dat ze nog bepaalde gegevens hadden willen meesturen. Inmiddels is je inschrijving al verwerkt en beoordeeld. Bedenk dus eerst goed voor je op versturen gaat drukken!!!
Iedereen die zich heeft ingeschreven kan in aanmerking komen voor figuratie. Hoe dit precies gaat kunnen we nu nog niet aangeven maar de vorige keer hebben we aan iedereen waarvan we dachten dat die binnen onze vereisten pasten een bericht gestuurd. Daarin stond dat men zich op een bepaald adres kon opgeven als men voor bepaalde data beschikbaar was. Waarschijnlijk zullen we dit deze keer weer zo doen. Houd in ieder geval onze site in de gaten. Het is evenwel mogelijk dat we ervoor kiezen een bericht te plaatsen op onze social media als Facebook, Twitter en Instagram.
Maar natuurlijk. Iedereen krijgt een bericht. Óók als je niet wordt uitgenodigd.
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube