FAQ Auditie Event

Auditie Event

Als je ziek bent kan je natuurlijk niet komen. In de andere gevallen is het jammer want dan had iemand anders graag je plaats gehad. Je hoeft je niet af te melden. Je hoeft verder niets te doen.
Er komen die dag duizenden kandidaten. Het zou een onmogelijke opgave worden als we aanpassingen aan het systeem zouden moeten doen. Het aanpassen van je mail adres, telefoon nummer, uitnodigingstijd en dergelijke is niet mogelijk.
De inschrijf balie werkt met controle lijsten op volgorde van aankomsttijd. Als je op een andere tijd zou binnenkomen dan waar je op staat ingeschreven dan wordt het een onmogelijke opgave.
We weten uit ervaring dat er altijd een rij staat. Ook het inschrijven kost even tijd. Het naar de auditie ruimte lopen kost ook weer tijd. Hoeveel tijd kunnen we moeilijk inschatten. Vandaar dat we hebben afgesproken met elkaar dat de uitnodigingstijd het moment is dat je aanwezig bent. Dus op jouw uitnodigingstijd sluit je je aan in de rij. Dan ben je al op tijd. Je hoeft dus geen rekening te houden met hoe het er binnen aan toe gaat en hoeveel tijd dat kost. Als je dus bijvoorbeeld om 10:15 uur bent uitgenodigd is het prima als je om 10:15 aankomt en aansluit in de rij.
Dat betekent dat hij of zij verder gaat met praten. Afkorting van ‘continued’ (vervolg / verder / voortzetten)
‘Dress to impress’ dus niet TE netjes en niet te slonzig. Je hoeft je niet ‘in character’ te kleden. (dus niet zoals je denkt dat de rol eruit ziet). Bedenk dat je kleding je acteren niet in de weg moeten zitten. Ook sieraden die geluid maken is af te raden.
Je wordt verwezen naar een auditie ruimte en daar worden andere kandidaten ook naar toe verwezen. Een van die kandidaten wordt je tegenspeler/ster.
Het mag wel, maar we raden het af. We weten uit ervaring dat giechelen meer voor komt als kandidaten elkaar kennen. Om je goed op je auditie te kunnen concentreren is dat dus beter met iemand anders te doen. Je kan dit aangeven wanneer je een auditie ruimte wordt toegewezen.
Nee. In de ruimte zijn alleen de 2 kandidaten, de casting director en de cameraman.
De Casting Director wijst aan wie welke rol speelt. Het maakt daarbij niet uit of die rol een jongen of een meisje is. Je moet daarom beide rollen kunnen spelen. Je moet dus de tekst van BEIDE rollen uit je hoofd kennen.
Als je auditie gaat doen en je kan ABN spreken dan is dat altijd het beste. Dan wordt je accent opeens een extra ‘skill’ dat voor sommige rollen soms heel goed helpt. Als je geen ABN kan spreken dan zal je het met je accent moeten doen.
De tekst staat vast. Daar hebben een heleboel knappe koppen over nagedacht. Bovendien wordt het dan ondoenlijk voor je tegenspeler. Dan wordt het een potje improviseren... Je kan wel spelen met pauze's, blikken, mimiek, lichaamstaal, etc
Nee. Er staat een kruisje op de grond en daar moet je gaan staan. Je mag daar wel een KLEIN beetje naast staan maar dan hebben we het over centimeters. Je hoeft niet vastgenageld aan de vloer te blijven staan.
Je moet binnenkomen en je voorstellen en je formulier afgeven. Dan wordt er uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Waar je moet staan. Je moet ook je naam vertellen aan de camera etc. Al die dingen kosten ook tijd.
Dat hangt heel erg af hoe druk het is en of je bijvoorbeeld ook nog jouw skills op de piano gaat laten horen. Bij de vorige auditie duurde het ongeveer een half uur tot een uur.
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube