Auditie Event

Voor een film wordt er altijd een casting gehouden. Op een casting wordt gekeken wie voor welke rol het beste geschikt is en welke acteurs en actrices het beste bij elkaar passen qua plaatje/beeld maar ook hoe het samenspel is. Een casting is dus altijd een hele puzzel. Hoe stel je het beste team van acteurs samen…

De acteurs die op een casting komen worden aangedragen door castingdirectors die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van een goed acteurs team. Veel van die acteurs staan in hun systeem en de castingdirectors kennen alle ins en outs van hun acteurs.

Voor de films die wij maken hebben we altijd veel jonge talenten nodig. Er loopt in Nederland heel veel verborgen talent rond. Talent dat niet altijd bij castingbureaus staan ingeschreven. Zeker jong talent is vaak niet ingeschreven! Talent dat dus niet bekend is bij de castingdirectors. Dat weten we uit ervaring van andere films die wij eerder hebben gemaakt. In vele andere films hebben we jong talent aangeboord die later hun weg in het acteer vak hebben gevonden.

Omdat jongen talenten vaak ook niet in castingbureaus staan ingeschreven zouden we een hoop talent mis lopen. Vandaar dat we al vele jaren geleden zijn gestart met het actief op zoek gaan naar nieuw talent. Vandaar dat we voorafgaand aan onze castings altijd een groot Auditie Event houden. Iedereen die binnen de voorwaarden voldoet mag zich aanmelden. We bekijken elke aanmelding zorgvuldig en kijken of we denken dat je in het plaatje van de gezochte rollen past. Als dat zo blijkt te zijn dan zullen we je op termijn uitnodigen voor ons grote Auditie Event. De selectie die positief getest wordt op het grote Auditie Event kunnen gelijk instromen op onze castings. Hier zullen de geselecteerde kandidaten het uiteindelijk ook moeten opnemen tegen de door de castingdirectors aangedragen kandidaten. Iedereen krijgt een eerlijke kans. Uit al deze kandidaten zal een team de cast samenstellen.

Binnenkort gaan we weer een Auditie Event houden. Dit keer voor ‘Juf Braaksel’, de boekenreeks van schrijfster Carry Slee. De regie van de film ligt in handen van Tessa Schram die al eerder Pijnstillers en Kappen heeft geregisseerd.

Tessa Schram

error

Volg ons op social media

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube