FAQ Afbeeldingen en Foto’s

Afbeeldingen en foto’s

We willen graag een duidelijke foto waar je goed op te zien bent. Als we je NIET goed kunnen beoordelen op de foto, is de kans erg klein dat je wordt uitgekozen. De eerste foto moet een portret zijn. Vervolgens een totale foto van top tot teen. Zorg dat de foto’s recent zijn. Het is voor jou het beste als ze goed vertegenwoordigen hoe jij er NU uit ziet. Het zou jammer zijn als je dit keer niet wordt uitgekozen omdat je op de foto bijvoorbeeld nog te jong overkomt terwijl je misschien wel zou worden uitgekozen als je recente foto’s had ingestuurd. Omgekeerd werkt het natuurlijk ook. Dus dat als je op de foto’s er op een bepaalde manier uitziet die we voor een bepaalde rol voor ogen hebben en op de auditie dag blijkt dat je er dan ineens heel anders uit ziet. Je maakt dus de meeste kansen voor jezelf als je foto’s jou representeren zoals je NU bent. Als de foto’s een tijdje geleden zijn gemaakt maar een goed beeld van je geven zoals je er nu uitziet is dat natuurlijk prima! Denk aan het volgende; • Een scherpe foto; Zorg dat je een scherpe foto stuurt. Dus liever GEEN webcam foto, want die zijn over het algemeen zeer matig. We hebben in het verleden vaak heel erg onscherpe foto’s gekregen. In 9 van de 10 gevallen wordt je dan NIET uitgekozen. Dus let erop dat je op de foto goed bent te beoordelen. • Geen groepsfoto’s; Uit ervaring weten we dat sommigen een foto meesturen waar meerdere mensen op staan. Dat is op zich niet erg, maar geef dan wel duidelijk aan (bijvoorbeeld met een pijl of cirkel) waar je op de foto staat. Zorg er echt voor dat je er goed opstaat. Want nogmaals: als we je niet goed kunnen beoordelen op de foto is de kans erg klein dat we je uitkiezen. • Bovenkant bovenaan; Zorg dat jouw foto niet op zijn kant of op zijn kop ligt. • Technische kenmerken; Niet groter dan 8 MB en in JPG, PNG of GIF formaat
Er zijn ook diverse hulpprogramma's op het internet die je online helpen. Zoals www.shrinkpictures.com Je kan ook een foto uploaden naar Facebook en die dan opslaan op je eigen computer. Je zal zien dat hij dan minder groot is. www.shrinkpictures.com 1. Klik op [Bladeren] en kies het bestand 2. kies 760 Pixels 3. niet aanvinken 4. kies 'better' 5. klik op [Resize] houd er rekening mee dat uploaden/verwerken van een gemiddelde foto uit een camera al snel 5 minuten in beslag neemt. Op de volgende pagina verschijnt de foto. klik op 'Download this picture Now' om de foto op te slaan.
Dan zal het waarschijnlijk geen goedgekeurd formaat (zoals JPG) zijn.
Dan schort er iets anders aan het bestand. Is het wel kleiner dan 8 MB? Maak hem voor de zekerheid anders nog iets kleiner.
Onze technici hebben inmiddels nu diverse individuele problemen als deze bekeken, en keer op keer bleek toch een van beide niet in orde. Oplossing; Vraag hulp bij een kennis met verstand van dit soort zaken en laat die eens naar jouw foto (s) kijken.
Normale make-up voor dagelijks gebruik zijn natuurlijk prima. Het is niet verstandig om evenementen make-up te gebruiken. Hiermee bedoelen we de make-up die je gezicht bedekt zoals bij een clown etc.
Voor de fotoverwerking moet jouw computer JAVA kunnen verwerken. Dit is een computertaal die normaal gesproken op elke computer staat. Mobiele telefoons ondervinden hier doorgaans ook problemen mee. De makkelijkste oplossing is een andere computer te gebruiken.
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube